50-meter zwembad in Zwemcentrum Rotterdam

Zwembad Charlois heeft plaatsgemaakt voor een 50-meterzwembad met 25-meterbad in het voormalige deelgemeentekantoor aan de Gooilandsingel. De transformatie maakt onderdeel uit van de totale gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. De officiële opening van Zwemcentrum Rotterdam vond plaats op 23 februari 2018.

Zwemcentrum Rotterdam

Zwemcentrum Rotterdam

50-meterbad op Zuid
Het zwembad, het enige 50-meterbad van Rotterdam, is één van de eerste resultaten van de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid Rotterdam. Het is gerealiseerd binnen de contouren van voormalig deelgemeentekantoor Charlois. Met het ontwerp van Kraaijvanger zijn de originele gevels behouden. Het zwembadgebouw heeft een 25-meterbad en een 50-meter wedstrijdbad. Het zwembad wordt vooral gebruikt voor (nationale én internationale) wedstrijden, schoolzwemmen en recreatief zwemmen. De baden zijn te vinden op de eerste verdieping. Ze zijn voor iedereen toegankelijk dankzij een lift. Op de begane grond van het gebouw vind je cafés, restaurants, winkels, een sportschool en een VraagWijzer loket van de gemeente Rotterdam.

Praktische informatie
Wil je komen zwemmen? Kijk op de site van Zwemcentrum Rotterdam voor het zwemrooster en en andere praktische informatie. 

Wil je de ontwikkelingen van Hart van Zuid blijven volgen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF