Wonen aan het Zuiderpark in Hart van Zuid

Precies op de plek waar Hart van Zuid en het Zuiderpark samenkomen, wordt In ’t Zuiderpark gebouwd. Op de plek waar vroeger tennisclub Z’67 stond, wordt in de tweede helft van 2020 gestart met de bouw van een groene nieuwe woonbuurt. Door de extra aandacht voor natuurlijke omheiningen van bomen en water past het project straks naadloos in haar omgeving. 

Verkoop 2e fase gestart!
Op dinsdag 30 juni 2020 is de verkoop van de 42 woningen in fase 2 gestart. De start verkoop was dit keer volledig online te volgen. Vanaf nu staat de verkoopbrochure ook online! Ook is de gedetailleerde informatie - zoals de prijslijst en de technische omschrijving - van alle woningtypes beschikbaar op de website www.inhetzuiderpark.nl.  Wil jij ook wonen op de mooiste plek op Zuid? Schrijf je dan uiterlijk 12 juli 2020 in voor je favoriete bouwnummer(s).

bekijk hier de verkoopdocumentatie en schrijf je in!

Nieuwbouw In 't Zuiderpark
De nieuwe wijk “In ’t Zuiderpark“ bestaat uit 84 gezinswoningen, die komen te staan op de plek waar vroeger tennisclub Z’67 stond. We maken In ’t Zuiderpark een leuke wijk met verschillende woningtypen die over twee woonbuurtjes zijn verdeeld. Je hebt straks de keuze uit drie- en vier-laagse woningen van ongeveer 118 m² tot 157m² woonoppervlakte.

Duurzaam en energieneutraal
De woningen die ontwikkeld worden zijn klaar voor de toekomst en kennen lagere woonlasten doordat ze energieneutraal zijn. Hierdoor kunnen kopers ook in aanmerking komen voor een voordelige groenfinanciering. De woningen worden standaard voorzien van stadsverwarming, warmteterugwin-ventilatie en zonnepanelen. De zonnepanelen wekken de benodigde energie op voor gebouwinstallaties. Tussen beide carrés wordt ook een wadi aangelegd welke ervoor zorgt dat overtollig regenwater uitstekend kan worden opgevangen. De waterbuffer die zo gecreëerd wordt zorgt voor een uitstekende wateropvang tijdens hevige regelval, verkoeling tijdens warme periodes en de algehele afname van hittestress.

De nieuwbouwwijk is zowel met openbaar vervoer als met de auto heel goed bereikbaar. Vanaf de zuidelijke ring (A15) van Rotterdam ben je, ook in de spits, in 10 minuten thuis. Op loopafstand van In ’t Zuiderpark ligt ook metrostation Zuidplein, waarmee je snel van de ene kant van de stad naar de andere reist. Nog beter: buslijnen 68 en 70 naar onder andere Zuidplein stoppen voor de deur.

Zuiderpark Rotterdam
Het Zuiderpark is één van de grootste stadsparken van Nederland. Denk maar eens aan 400 voetbalvelden naast elkaar en dan nog net iets groter. In het park vind je een twee kilometer lange wandelpromenade (waar je ook heerlijk kunt hardlopen), geweldige speelplekken voor je kinderen, een zandstrand en vijvers. We trappen er een balletje of komen er skaten. Of we pakken de kano, want zelfs dat is mogelijk op één van de grote vijvers. Dit is hoe je het Zuiderpark kent en straks kan je er dus ook nog wonen!

In het Zuiderpark is een ontwikkeling van Heijmans Vastgoed en Ballast Nedam Development in de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid Rotterdam. De bouw is in handen van Ballast Nedam West.