Wonen aan het grootste stadspark van Nederland

Precies op de plek waar Hart van Zuid en het Zuiderpark samenkomen, wordt In ’t Zuiderpark gebouwd. Op de plek waar vroeger tennisclub Z’67 stond, is in de tweede helft van 2020 gestart met de bouw van een groene nieuwe woonbuurt. Door de extra aandacht voor natuurlijke omheiningen van bomen en water past het project straks naadloos in haar omgeving. Eind 2021 zijn de woningen klaar.

In het Zuiderpark

In het Zuiderpark

Nieuwbouw In 't Zuiderpark
De nieuwe wijk “In ’t Zuiderpark“ bestaat uit 98 gezinswoningen, die komen te staan op de plek waar vroeger tennisclub Z’67 stond. We maken In ’t Zuiderpark een leuke wijk met verschillende woningtypen die over twee woonbuurtjes zijn verdeeld. Het zijn drie- en vier-laagse woningen van ongeveer 118 m² tot 157 m² woonoppervlakte.

Duurzaam en energieneutraal
De woningen zijn klaar voor de toekomst en kennen lagere woonlasten doordat ze energieneutraal zijn. Hierdoor kunnen kopers ook in aanmerking komen voor een voordelige groenfinanciering. De woningen worden standaard voorzien van stadsverwarming, warmteterugwin-ventilatie en zonnepanelen. De zonnepanelen wekken de benodigde energie op voor gebouwinstallaties. Tussen beide carrés wordt ook een wadi aangelegd welke ervoor zorgt dat overtollig regenwater uitstekend kan worden opgevangen. De waterbuffer die zo gecreëerd wordt zorgt voor een uitstekende wateropvang tijdens hevige regelval, verkoeling tijdens warme periodes en de algehele afname van hittestress.

De nieuwbouwwijk is zowel met openbaar vervoer als met de auto heel goed bereikbaar. Vanaf de zuidelijke ring (A15) van Rotterdam ben je, ook in de spits, in 10 minuten thuis. Op loopafstand van In ’t Zuiderpark ligt ook metrostation Zuidplein, waarmee je snel van de ene kant van de stad naar de andere reist. Nog beter: buslijnen 68 en 70 naar onder andere Zuidplein stoppen voor de deur.

Zuiderpark Rotterdam
Het Zuiderpark is één van de grootste stadsparken van Nederland. Denk maar eens aan 400 voetbalvelden naast elkaar en dan nog net iets groter. In het park vind je een twee kilometer lange wandelpromenade (waar je ook heerlijk kunt hardlopen), geweldige speelplekken voor je kinderen, een zandstrand en vijvers. We trappen er een balletje of komen er skaten. Of we pakken de kano, want zelfs dat is mogelijk op één van de grote vijvers. Dit is hoe je het Zuiderpark kent en straks kan je er dus ook nog wonen!

Heb je interesse in de woningen in het Zuiderpark? Bezoek dan de projectwebsite van In 't Zuiderpark. 

klik hier voor de projectwebsite In 't zuiderpark

In het Zuiderpark is een ontwikkeling van Heijmans Vastgoed en Ballast Nedam Development in de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid Rotterdam. De bouw is in handen van Ballast Nedam West.