Rotterdam Ahoy Convention Centre

Het Rotterdam Ahoy Convention Centre (RACC) en de muziek- en theaterzaal RTM Stage zijn eind 2020 in gebruik genomen. Met deze uitbreiding beschikt Rotterdam Ahoy over een flink aantal extra zalen voor (internationale) congressen en bijeenkomsten. Bijzonder aan RTM Stage is dat het dient als muziekzaal voor concerten en als theater/auditorium. De oplevering van het pand is een belangrijke stap voor Hart van Zuid.

International Congrescentrum en RTM Stage

International Congrescentrum en RTM Stage

Uitbreiding Rotterdam Ahoy
De nieuwbouw, door Kraaijvanger Architects ontworpen en gerealiseerd door de bouwcombinatie Ballast Nedam en Heijmans, vormt de nieuwe entree van Rotterdam Ahoy. Het Rotterdam Ahoy Convention Centre beschikt over 35 zalen, variërend voor 50 tot 1.000 personen. RTM Stage is de grootste zaal van het gebouw. Deze ruimte kan door toepassing van een ingenieus tribunesysteem gebruikt worden als muziekhal voor 7.800 bezoekers (een zogenoemde midsize arena) en als theater/auditorium. Met een capaciteit van 2.750 plaatsen (en in XL-variant 4.000 plaatsen) is RTM Stage de grootste theaterzaal van Nederland.

Duurzaamheid en meervoudig ruimtegebruik
Duurzaamheid en efficiëntie gingen bij de transformatie hand in hand. Door minimaal materiaalgebruik, de beschikbare ruimte efficiënt in te delen en functies te combineren, kunnen er nu veel meer evenementen tegelijkertijd plaatsvinden. De potentiële bezettingsgraad is hiermee fors omhoog gegaan en verrijkt daarmee ook de toekomstmogelijkheden van het complex. Voor de transformatie werd geen centimeter van het Zuiderpark 'afgesnoept'.

Toekomstbestendige Beurshallen
De bestaande expositiehallen werden in 2018 ingrijpend gerenoveerd. De renovatie betrof een uitbreiding van het beursvloeroppervlak, een installatietechnische verbetering en vergroting van het draagvermogen van vloeren en dak. Daarnaast zijn de combinatiemogelijkheden van de hallen verbeterd en nieuwe horeca-outlets gerealiseerd. De expositiehallen zijn na renovatie ruim en compact tegelijkertijd. Door ruimtes dubbel te gebruiken, kunnen evenementen dicht bij elkaar plaatsvinden en volstaat één entree aan het Ahoyplein. 

Meer informatie en bezoek aan Ahoy
Bekijk voor meer informatie onze factsheet van Rotterdam Ahoy Convention Centre en RTM Stage. Ben je nieuwsgierig geworden naar het nieuwe gebouw en kun je niet wachten een bezoek te brengen? Kijk op de website van Rotterdam Ahoy voor de agenda van alle aankomende evenementen en andere praktische informatie. 

Wil je de vorderingen van Hart van Zuid blijven volgen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

schrijf je in voor de nieuwsbrief

Foto: Stijn Poelstra

Foto: Stijn Poelstra

Foto: Stijn Poelstra

Foto: Stijn Poelstra

Foto: Stijn Poelstra

Foto: Stijn Poelstra

Foto: Stijn Poelstra

Foto: Stijn Poelstra