Hotel & bioscoop aan het Ahoyplein

Deze locatie is voor een deel nog in ontwikkeling. Zodra we hierover meer informatie hebben, publiceren we dat op deze pagina. Wat nu wel al weten is dat Pathé hier haar 29ste locatie gaat openen. 

Met de komst van een grote bioscoop aan het nieuwe Ahoyplein krijgt het entertainmentkarakter van Rotterdam-Zuid een flinke boost. De geplande bioscoop zal naar verwachting ruim 1 miljoen bezoekers per jaar trekken. Hiermee levert Pathé een grote bijdrage aan een bruisend stadscentrum op Zuid.

Entertainment clusteren
Onderzoekscijfers wijzen uit dat er in Rotterdam ruimte is voor een extra (grote) bioscoop. Het realiseren van een bioscoop, in combinatie met nieuwe winkelvoorzieningen in Winkelcentrum Zuidplein, geeft veel extra aanleidingen om Hart van Zuid te bezoeken. De bioscoop functioneert in de toekomst als een ‘stepping stone’ tussen Winkelcentrum Zuidplein, Rotterdam Ahoy en het Zuiderpark. De locatie aan de voet van het Ahoyplein is daarom het meest geschikt. Door de ligging naast Rotterdam Ahoy, niet ver van de A15 en vlakbij het metro- en busstation, is de bioscoop goed bereikbaar en zichtbaar. 

Wil je de vorderingen van Hart van Zuid blijven volgen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF