Een nieuw hotel bij Rotterdam Ahoy (Ahoyplein)

Onlangs tekenden Hart van Zuid, de bouwcombinatie Heijmans en Ballast Nedam, de gemeente Rotterdam en Rotterdam Ahoy een contract met Europese vastgoedontwikkelaar Foruminvest voor een nieuw te realiseren hotel met maar liefst 250 kamers op het terrein van Rotterdam Ahoy. In 2023 opent de internationale hotelketen haar deuren.

Hotelontwikkeling aan het Ahoyplein

Hotelontwikkeling aan het Ahoyplein

Een hotel is altijd een grote wens geweest van Ahoy. Jolanda Jansen, directeur Rotterdam Ahoy, is dan ook verheugd dat na een lang aanlooptraject de definitieve handtekening is gezet onder deze samenwerking. "Met het hotel erbij wordt dit gebied straks echt een nieuwe hotspot in de stad." Aerjen Koeneman, Directeur Foruminvest: "We zijn er trots op dat we met onze hotelexpertise een bijdrage kunnen leveren aan de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid Rotterdam. We ontwikkelen een modern hotel met 250 kamers voor een internationale hotelketen. Het hotel zal zowel aansluiten bij de zakelijke als bij de leisuremarkt.”

"De hotelontwikkeling is een cruciale stap in de gebiedsontwikkeling die zorgt voor versterking van de kwaliteit en leefbaarheid in dit belangrijke centrum op Zuid. We zijn erg blij met deze goede samenwerking tussen alle partners,” aldus Dick Laheij, namens Hart van Zuid. Onno Dwars, Directeur Ballast Nedam Development voegt toe: "Alle lichten staan op groen om de volgende stap te zetten in de bijzondere en grootschalige gebiedsontwikkeling van Rotterdam-Zuid. Wij zijn zeer verheugd met deze ontwikkeling. Het hotel gaat bijdragen aan de leefbaarheid en diversiteit in Hart van Zuid. Een plek die verandert van een place to be naar een place to love.” 

Hart van Zuid groeit uit tot een volwaardig centrumgebied. Voor de 210.000 inwoners van Zuid tot aan bezoekers wereldwijd. Door de realisatie van Zwemcentrum Rotterdam, het nieuwe Theater Zuidplein met vestiging van Bibliotheek Rotterdam, het Rotterdam Ahoy Convention Centre en een bioscoop is er straks van alles te ondernemen. De komst van het hotel is een geweldige toevoeging voor een langer verblijf in dit nieuwe centrum.

Artist impression van het Leisureplot, waarop de massastudie in beeld is gebracht en op basis waarvan de uitwerking nu verder volgt.

Artist impression van het Leisureplot, waarop de massastudie in beeld is gebracht en op basis waarvan de uitwerking nu verder volgt.

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in Hart van Zuid Rotterdam? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

schrijf je in voor de nieuwsbrief