Bioscoop op Zuid

Pathé wordt de nieuwe buurman van Rotterdam Ahoy. Daarmee opent Pathé haar 29ste locatie in Nederland.  Met de komst van een grote bioscoop aan het nieuwe Ahoyplein krijgt het entertainmentkarakter van Zuid een flinke boost.

De geplande bioscoop zal naar verwachting ruim 1 miljoen bezoekers per jaar trekken. De bouw start in 2019, in 2020 staat de opening gepland. Hiermee levert Pathé een grote bijdrage aan een bruisend stadscentrum op Zuid.

ENTERTAINMENT CLUSTEREN
Onderzoekscijfers wijzen uit dat er in Rotterdam ruimte is voor een extra (grote) bioscoop. Het realiseren van een bioscoop, in combinatie met nieuwe winkelvoorzieningen in Zuidplein, geeft veel extra aanleidingen om Hart van Zuid te bezoeken. De bioscoop functioneert in de toekomst als een ‘stepping stone’ tussen Winkelcentrum Zuidplein, Ahoy en het Zuiderpark. De locatie aan de voet van het Ahoyplein is daarom het meest geschikt. Door de ligging naast Ahoy, niet ver van de A15 en vlakbij het metro- en busstation, is de bioscoop goed bereikbaar en zichtbaar.