2 februari

6e editie Zuiderparkloop (diverse afstanden)

Op zondag 2 februari 2020 wordt de 6e editie van de Zuiderparkloop georganiseerd. Een unieke loop op Zuid, door het schitterende Rotterdamse Zuiderpark, langs mooie plassen en paden met start en finish nabij Rotterdam Ahoy. 

Organisatie
Het uitgangspunt is het organiseren van een gezellig hardloopevenement dat voor iedereen iets te bieden heeft. Er wordt een gezellig terrein ingericht met pagodetenten, luchtattracties, startboog, muziek, foodstands etc.

Kies uit de verschillende afstanden en doe mee!
Het concept van de Zuiderparkloop is gebaseerd op de ‘5 tot 50 van Krimpen’, waar een rondje van 5 km is uitgezet die je 1 tot 10 keer kan lopen. Bij de Zuiderparkloop kan een ronde van 5 km 1 tot 5 keer gelopen worden. Daarnaast wordt er ook een ronde van 500 meter uitgezet voor de familieloop. Deze kan 1 tot 3 keer worden gelopen. Degene die in training zijn voor een marathon kunnen de 20 km of 25 km lopen en kinderen die voor het eerst gaan rennen met hun (groot)ouders kunnen een rondje van 500 – 1500 meter lopen. Voor ieder wat wils dus!

Steun het goede doel: Vrienden van Rijndam
Het goede doel dit jaar is De Vrienden van Rijndam. Donaties van de Zuiderparkloop worden goed besteed: de stichting hoopt twee Racerunners te kunnen aanschaffen. Tijdens de ‘Ronde van Katendrecht’, die in mei 2019 plaatsvond, werd ook geld ingezameld voor de Vrienden van Rijndam. Help je mee?

Bekijk hier alvast het programma. 

SChrijf je nu in!