21 november

Transitie arena 'De Startmotor' - een ontwikkelperspectief op Zuid

Op donderdag 21 november organiseert Hart van Zuid samen met TNO de tweede transitie-arena in het kader van de Startmotor. Deze transitie-arena vindt plaats in het Ondernemershuis op Zuid (Brielselaan 175, Rotterdam) en staat in het teken van concrete tools en daadwerkelijke casussen van werknemers en werkzoekenden in Rotterdam-Zuid.

Ook wethouder Richard Moti en Marco Pastors, directeur NPRZ zijn aanwezig om met ons in gesprek te gaan over het belang van de Motor voor Rotterdam-Zuid. Het programma ziet er als volgt uit:

17:30 uur

Inloop

Onder het genot van een hapje en een drankje gelegenheid kennismaken én uitwisselen.

18:00 uur

Welkom

Nina Cranen, manager Sociaal Programma Hart van Zuid

18.05 uur

De Startmotor, en nu concreet!

Wethouder Richard Moti en Marco Pastors, directeur van NPRZ

18:20 uur

De Startmotor: Een ontwikkelperspectief op Zuid

Presentatie door TNO: Wat zijn we met de Startmotor tot nu toe te weten gekomen? Wat weten we nog niet?

18:30 uur

Waarom Rotterdam-Zuid een skillsgerichte arbeidsmarkt nodig heeft

Presentatie door Dr. Jos Sanders, lector bij de HAN. Over een skillsgerichte arbeidsmarkt en concrete instrumenten en innovaties die de Motor kunnen ondersteunen.

19:10 uur

Ontwikkeltafels

In 4 groepen uiteen om, aan de hand van casussen verzameld in de Startmotor, met elkaar in gesprek te gaan hoe we praktisch geschoolde mensen op Zuid een ontwikkelperspectief kunnen bieden met behulp van de gepresenteerde instrumenten.

20:00 uur

Perspectief op de toekomst

O.l.v. TNO terugkoppelen van het resultaat van de ontwikkeltafels: Wat is er nodig om de Motor in beweging te krijgen? Hoe wordt er samengewerkt?

20:30 uur

Afsluiten

Gelegenheid nog even verder te praten.

Meer informatie en aanmelden 
Naast TNO en NPRZ zijn ook partijen als Rotterdam Ahoy, NUON, RET, Theater Zuidplein, Bibliotheek Rotterdam, Zadkine en Albeda College vertegenwoordigd in De Startmotor. Wil je meer informatie over onze transitie-arena's? Stuur dan een e-mail aan info@hartvanzuidrotterdam.nl o.v.v. je naam en functie en wij nemen spoedig contact met je op.