2 oktober

Foto-expositie: DE TOEKOMST (gratis toegang) - Jari Nuno in Bibliotheek Zuidplein

DE TOEKOMST. is een fotoserie die geschoten is door Jari Nuno. De Rotterdamse fotograaf staat erom bekend dat zijn series een verhaal hebben die een emotie bij je losmaken. Een emotie waar je soms je vinger niet op kan leggen. Voor deze serie heeft Jari ervoor gekozen alles analoog te schieten, dit brengt voor hem de meeste emotie naar buiten en het is zijn ogen ook de puurste vorm van fotografie.

In deze foto-expo combineert Jari zijn voorliefde voor kunst, mode en muziek, met nadruk op het muzikale. Jari is opgegroeid in Crooswijk, een plek in Rotterdam waar veel etniciteiten en diverse culturen samen komen. Niets weerspiegelt Rotterdam en al haar mooie kleuren meer dan de muziek die hiervandaan komt. Jari beseft zich als geen ander hoe het voelt om alles over te hebben voor je droom. En hij weet ook hoe het voelt om stappen hierin te maken. Précies dit gevoel brengt hij in kaart door deze 10 getalenteerde muzikanten in beeld te brengen.

“Je ziet de passie en droom in hun ogen, er is niets mooiers dan dat.” - Jari Nuno Vasconcelos Ribeiro Pereira de Oliveira.

Over Jari Nuno
De 23-jarige Jari Nuno is geboren en getogen in Rotterdam. Momenteel studeert hij Creative Marketing aan de Hogeschool Rotterdam. Ondanks alle drukte is Jari sinds begin 2017 een naam die respectievelijk wordt genoemd binnen de fotografie scene. Zo heeft hij onder anderen geschoten voor fashion brands als Clan de Banlieue, Diversité, Liesbeth Sterkenburg, Sharita Karsten, TIPLDN en nog vele anderen. Jari werkt daarnaast met diverse artiesten binnen de muziekindustrie. Zo hebben Frenna, Young Ellens, Winne, Emms en nog velen namen voor zijn lens mogen staan.

Wanneer Jari de wereld rondreist documenteert hij zijn trips als persoonlijke herinneringen. Deze herinneringen zijn echter niet alleen voor zichzelf gebleven. Hij trok enorme aandacht met zijn series die veel losmaakte bij het publiek. Met name de serie die hij schoot van zijn eigen vaderland; Cabo Verde. Ook werkt hij naast zijn studie en fotografie veel mee aan het bedenken van concepten en deze uit te werken tot producten.

Met zijn analoge camera heeft hij de foto’s gemaakt voor de tweede expositie: “DE TOEKOMST.” Deze zal geëxposeerd worden van 21 september tot en met 31 oktober 2020, in de splinternieuwe vestiging Bibliotheek Zuidplein te Rotterdam.

meer info via bibliotheek zuidlein

Foto: Bibliotheek Zuidplein / Jari Nuno

Foto: Bibliotheek Zuidplein / Jari Nuno