14 september

Expeditie: ‘Ontdek de natuurlijke rijkdommen van het Zuiderpark!’

Het grootste park van Nederland mag natuurlijk niet ontbreken op de programmering van de Rotterdamse Parkenmaand! Ga op zaterdag 14 september tussen 11.00 en 13.00 uur mee met de gebroeders Groen op expeditie door het Zuiderpark. Het thema is: ‘Ontdek de natuurlijke rijkdommen van het Zuiderpark!’ en aanmelden is geheel gratis.

Er zijn een hoop leuke verhalen te vertellen over dit grote park! Wel gaan de gebroeders natuurlijk op expeditie om de natuurlijke rijkdommen van het park echt goed in beeld te krijgen, de deelnemers zullen dus ook aan de slag moeten. En dat maakt de excursie ook gelijk lekker interactief!

Al eerder maakte de groene tweeling (allebei bioloog) veel video-opnamen in het park voor hun documentaire-serie over de stadsnatuur op Open Rotterdam en het televisieprogramma 'Vroege Vogels'.

Je kunt je gemakkelijk via de website aanmelden. Wees wel op tijd, want vol is vol!

Rotterdamse Parkenmaand
In september is er van alles te doen in de Rotterdamse parken tijdens de zevende Parkenmaand. Leef je uit tijdens inspirerende wandelingen met een Rotterdamse boswachter, geniet van concerten en verschillende groene workshops in de parken van Rotterdam. Voor de wandeltochten kun je kiezen uit het Kralingse Bos, Zuiderpark, Eiland van Brienenoord en het Schiebroekse park. De boswachter vertelt over het werk van een boswachter in een grote stad als Rotterdam en kent het park natuurlijk tot in de puntjes! Op woensdag 11 september wandel je mee door het Zuiderpark vanaf 10.00 uur. 

Zuiderpark
Zuiderpark Rotterdam is 215 hectare groot. Dat zijn ongeveer 430 voetbalvelden.  Het Zuiderpark is daarmee het grootste stadspark van Nederland. Met een meer dan twee kilometer lange promenade, een fantastisch speelterrein,  een strandje,  moerasgebied,  bossen, eilanden en veel water nodigt het park uit tot wandelen en genieten. Er is volop ruimte voor sporten en bewegen. Van voetbal en skaten tot aan kanoën en hardlopen.

Lees meer over het Zuiderpark