15 februari

De Rie Mastenbroek Memorial - Zwemfestijn (4+) in Zwemcentrum Rotterdam

De aanmeldingen voor de Rie Mastenbroek Memorial stromen binnen bij Rotterdamse Sporticonen. Met het evenement in Zwemcentrum Rotterdam op zaterdag 15 februari herdenkt de stichting met ANBI-status de eerste Rotterdamse gouden Olympische medaillewinnaar. De zwemster werd in Berlijn 1936 na sprinter Jesse Owens de meest succesvolle deelnemer met driemaal goud en eenmaal zilver.

Daar waar Owens met viermaal goud een levende legende werd, raakte Rie Mastenbroek in de vergetelheid. Een zwart randje om de Rotterdamse sportgeschiedenis. Rotterdamse Sporticonen poetste iets van die schande weg door in het honderdste geboortejaar van de zwemster te beginnen met een levend eerbetoon. Bovendien besloot het sportbedrijf Rotterdam aan te haken door het 50 meterbad in Zwemcentrum Rotterdam om te dopen in Rie Mastenbroek wedstrijdbad.

De Rie Mastenbroek Memorial is een zwemfestijn voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar. Met en zonder lidmaatschap van een zwemvereniging. Er zijn vier oud deelnemers aan de Olympische spelen van München aanwezig om een clinic te verzorgen, waaronder voormalig Olympische medaillewinnaar Enith Brigitta.

NOS-commentator Jos van Kuijeren voorziet de de leukste zwemdag in zwemcentrum Rotterdam van ons land van commentaar.

Bekijk de website www.riemastenbroekmemorial.nl voor meer informatie en het aanmeldformulier.

meer informatie en aanmelden