18 januari

Camaretten Festival Finalistentour 2019 in Theater Zuidplein

De strijd om de winst van Cameretten Festival 2019 is gestreden! Na de selecties, workshops, try-outs, de halve finale en finale trekken de drie finalisten het land in. De finalisten zijn: Remy Evers (juryprijs winnaar 2019), Tobi Kooiman (publieksprijs winnaar 2019) en Henk Overdijk. Geniet van deze talenten uit de grootste cabaretkweekvijver van het land!

Henk Overdijk | Ik was erbij
Dit is Henk Hendrikus Hendrik Overdijk. Maar jij mag Henk zeggen. In zijn voorstelling onderzoekt hij of hij meer kan zijn dan gewoon Henk. Met ijzersterke grappen, onverwachte twists, vlijmscherpe anekdotes en andere vage woorden waarmee cabaretiers hun programma omschrijven probeert hij van zichzelf een bijzondere en unieke man te maken. Zodat je bij het horen van de naam Henk maar aan één Henk moet denken. Henk Overdijk.

Tobi Kooiman (publieksprijs winnaar 2019) | Logisch
Tobi Kooiman is wiskundige en doet in zijn programma “Logisch” verwoede doch vergeefse pogingen om zijn logica toe te passen op het leven en de vraagstukken die daar onvermijdelijk bij komen kijken. Veel plezier.

Remy Evers (juryprijs winnaar 2019) | Gewoon Remy
Die bril is Remy Evers (winnaar Koninginnedag koekhapwedstrijd 1999). Remy toont zijn ideale wereld aan je. Van prinscarnaval tot een soldaat op vredesmissie in oorlogsgebied. Absurdistisch, kinderlijk, energiek, fysiek en een vleugje engagement zijn de meest passende woorden bij deze cabaretier. Een reis door het brein van iemand die niet volwassen wil worden.

Het groepje studenten dat in 1966 een cabaretfestival organiseert, zal zich niet gerealiseerd hebben dat ze goud in handen hadden: Cameretten groeit uit tot één van de grootste– en volgens velen beste – cabaretfestivals van Nederland. Duizenden mensen zagen bij dit festival de eerste stappen op het podium van onder andere Bert Visscher, Brigitte Kaandorp, Theo Maassen, Ronald Goedemondt en Daniël Arends.

Meer informatie over Cameretten.

KOOP JE TICKETS VIA THEATER ZUIDPLEIN