Zuiderpark - grootste stadspark van Nederland

Zo uitgestrekt dat je zelfs de stad niet meer hoort. Met 430 voetbalvelden groot is het Rotterdamse Zuiderpark het grootste stadspark van Nederland. Met het avontuurlijk speelterrein, het strandje, moeras, bossen en veel water.

Het is een heerlijke plek om vrije tijd door te brengen. Zo ligt midden in het Zuiderpark het Avontureneiland, een enorm speelterrein met glijbanen, indrukwekkende klimconstructies, klauterstenen en het piratennest. Het zwemwater is er schoon en voor de kleintjes is er een poedelstrandje.

Wild park
Je ziet ze niet lopen, maar op de natte aarde zijn vaak sporen van reeën te zien. De reeën leven op het schiereiland en zwemmen van kant naar kade. Bij de Zuiderbegraafplaats broedt een buizerd. In de rietkragen hebben karekieten hun nesten en in de schemer scheren tientallen vleermuizen over het water.

Kunst in het park
In 2014 maakte de internationaal bekende kunstenaar Kamiel Verschuren de beeldentuin Schouwplaats Rotterdam langs de Zandweg. De sculpturen zijn hergebruikt en stonden lang geleden op de schouwburg aan het Zuidplein. In het landschap zijn kamers aangelegd, omgeven door hoge grassen. Elke kamer is een tableau vivant van natuur en kunst. Schouwplaats Rotterdam ligt tussen de Zuiderparkweg en de Volkstuinvereniging De Zandweg.

Tips

  • Het ZAP Zuiderpark Avonturen Point verhuurt kajaks en kano’s. Ze hebben ook aquabubbels, steppen en ander outdoor spel materiaal te leen.

  • De kinderboerderij organiseert veel leuke activiteiten, die staan op hun facebookpagina

  • Natuur en platteland ontdekken vanuit het park? Peddel of fiets richting Koedood, Rhoon en IJsselmonde.

  • In het Zuiderpark begint de Blauwe Verbinding, die helemaal doorloopt tot Rhoon en Barendrecht.

bezoek de website van zuiderpark rotterdam